Logo


 
presentació
 
història
 
associats
 
notícies
 
fulls informatius
 
publicacions
 
exposicions
 
enllaços
 
 

Notícies 2017

2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009     2008     2007     2006

 

L'obertura del Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc més a prop

18/03/2017

Representants de l'Ajuntament de Montblanc, del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i de la Fundació la Caixa, visitaven, el dissabte 11 de març a la tarda, les obres del Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc. L'equipament, que es troba en la fase final dels treballs per tal d'obrir-lo permanentment al públic, està impulsat pel montblanquí Ismael Porta i pretén convertir-se en un dels principals reclams turístics de la vila ducal, especialment durant els mesos d'hivern més pròxims a les festes de Nadal. Aquesta visita comptava també amb la presència del president de la Federació Catalana de Pessebristes i membres del Patronat del Museu.
El projecte, que ha comptat amb el finançament de les institucions i de la Fundació la Caixa, té un pressupost total pròxim a un milió d'euros. L'edifici compta amb quatre plantes i, actualment, només falta instal·lar la museografia d'una d'elles. El Museu compta amb un fons d'uns 500 diorames i està en contacte amb les 65 entitats pessebristes del país a través de la Federació. El responsable de l'equipament preveu que el Museu estigui en marxa poc abans del Nadal d'enguany.

 

Cloenda de la XVI Biennal del Pessebre Català

15/02/2017

La ciutat de Girona ha acollit aquest Nadal a la XVI Biennal del Pessebre Català.
 
La Sala "la Carbonera" del Museu d'Història de la ciutat, el Claustre de la Diputació, l'Ajuntament, el Teatre Municipal i el CaixaFòrum Girona han estat els espais de la ciutat on han estat exposats més de 100 diorames des del 3 de desembre fins a la Candelera.
 
La mostra ha estat visitada per més de 20.000 persones.
 
La propera Biennal se celebrarà a Vilanova i la Geltrú l'any 2018.

 

Pessebres a Montserrat i Núria

09/01/2017

Basílica de Montserrat

Aquest Nadal la Federació Catalana de Pessebristes ha fet que dos llocs tan emblemàtics del país com són el Monestir de Montserrat i el Santuari de la Mare de Déu de Núria gaudissin de la presència de sengles pessebres.
Els encarregats de dur-los a terme van ser dues entitats federades; en el cas de Montserrat va ser l'Agrupació de Pessebristes de Sabadell qui es va ocupar de bastir un pessebre de suro i molsa -amb figures de Carme Carbó- i a Núria varen ser membres de l'Agrupació de Pessebristes de Sant Pere de Torelló els que van instal·lar un altre pessebre popular.

Santuari de Núria

 

El Museu del Suro acull un pessebre amb figures dibuixades per Pilarín Bayés

07/01/2017

Fruit de la col·laboració entre la Federació Catalana de Pessebristes i el Museu del Suro de Palafrugell, segons el conveni que tenim signat amb aquesta institució, s'ha pogut veure durant aquestes festes de Nadal un pessebre de grans dimensions amb figures dibuixades per la il·lustradora Pilarín Bayés. Ha estat cedit per l'Ajuntament de Vic i aquesta és la tercera vegada que es podrà veure, la primera vegada fora de Vic.
El motiu de la creació d'aquest divertit pessebre va ser l'edició, l'any 2013, del llibre Les figuretes del pessebre, escrit per Lola Casas i il·lustrat per Pilarín, editat per La Galera.
Pilarín Bayés és una dibuixant de Vic que començà fent il·lustracions per a la revista Cavall Fort, arrancant una prolífica carrera. Ha participat en centenars de projectes, generalment dirigits a un públic infantil i juvenil, i en multitud de formats: auques, contes, cartells, murals, i també escultures.
Per les seves grans dimensions s'ha instal·lat a la Sala Manufactures d'exposicions temporals del museu i en la seva construcció s'ha comptat amb la col·laboració dels Amics del Pessebre del Baix Empordà, el grup Pastorets de Palafrugell, el Consorci de les Gavarres i l'empresa Cork 2000.
Es podrà veure fins el 5 de febrer.

 

 

2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009     2008     2007     2006

 

Federació Catalana de Pessebristes