48a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Enguany, la ciutat de Manresa ostenta la distinció de Capital de la Cultura Catalana. Per aquest motiu, i coincidint amb el vintè any d’exposició de Diorames i Pessebre Monumental, els pessebristes manresans van acceptar l’encàrrec de la Federació Catalana de Pessebristes d’organitzar la 48a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, que tindrà lloc el diumenge 30 de setembre de 2018.

Manresa té documentada la tradició de fer pessebres de ben antic. La primera notícia que en tenim, que ja ho dóna com una tradició arrelada, surt en el diari local El Manresano de l’11 de gener de 1863, i es refereix al Nadal de 1862.

Pessebres tradicionals de suro i molsa, de cartró i/o paper, així com altres més artístics en guix, o els diorames moderns amb nous materials, han estat la continuïtat del Pessebrisme a Manresa fins als nostres dies havent gaudit, en el temps, de notables artistes en aquest Art i, sobretot, del Concurs iniciat per la V.O.T. Franciscana l’any 1922, que es va anar celebrant amb més de 100 participants, fins el Nadal de 1935.

El col·lectiu pessebrista està convidat a participar de les activitats que el Grup Pessebrístic de Manresa ha preparat i, alhora, visitar alguns dels pessebres que els seus associats realitzen actualment.

FCP 11.18 PRESENTACIÓ

DESCÀRREGA VEURE

FCP11.18 Programa

DESCÀRREGA VEURE

FCP11.18 -full d’inscripció

DESCÀRREGA VEURE

FCP11.18 MOLT IMPORTANT

DESCÀRREGA VEURE

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad