Centenari dels pessebres a Rubí

L’any 1917 la parròquia de Sant Pere de Rubí va convocar, per primera vegada, un concurs de pessebres per a les festes nadalenques. Era el primer any en què es trobava al davant de la parròquia el Dr. Josep Guardiet i Pujol, pvre., com a rector, i va tenir la feliç pensada d’un concurs de pessebres per fomentar l’afecció a la construcció del pessebre dins la llar. Volia promoure i premiar l’art pessebrístic tan arrelat a la nostra terra. Rubí ja tenia una història en fer pessebres en cases particulars, algunes molt visitades pel seu valor artístic, fins hi tot es tenen notícies dels voltants del 1860 de construcció de pessebres i, el pare caputxí Pare Basili de Rubí, quan era jove, en feu un on les figures ja es movien.

A aquest primer concurs s’hi presentaren vint-i-dos pessebres. Any rere any la Parròquia és la que convoca el concurs amb el corresponent repartiment de premis fins que es constituí l’Associació de Pessebristes de Rubí el 28 d’octubre del 1951. Des d’aleshores l’Associació és la responsable de convocar els concursos així com l’exposició de diorames nadalencs.

I és per aquest motiu que els actuals components de l’Associació de Pessebristes han volgut commemorar aquesta efemèride tot preparant una sèrie d’esdeveniments durant tot l’any 2017.

3 de Juny. Dia de l’Associacionisme Cultural Català.

6 d’octubre. Al Celler. Inauguració exposició de pessebres i figures.

8 d’octubre. 47a Trobada Nacional de Catalunya i Balears (Programa)

9 de novembre. Muntatge d’un pessebre de 18m2 a la Biblioteca.

10 de novembre. Taula rodona “Rubí 1917” Eduard Puigventós i Ferran Manau.

Novembre. A l’Aula, portes obertes per visualització de pessebres en procés.

Desembre. A l’Aula, confecció dels diorames tradicionals, així com un especial de 50m2. Exposició de figures tant de l’Entitat com de pessebristes locals.

24 desembre. Muntatge als peus de l’Altar Major de la Basílica de Nostra Senyora de Montserrat d’un pessebre.

Programa

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad