Exposició permanent de figures i pessebres

Al temple expiatori del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo de Barcelona, podem trobar diversos museus de temàtica religiosa. Entre ells, destaquen dues sales dedicades a Mn. Francesc Camprubí i Alemany (a.c.s.) que durant la seva vida va ser pessebrista i col·leccionista de figures de pessebre.

Mn. Camprubí era doctor en Història de l’art i expert en el temple de la Sagrada Família. Canonge de la Catedral de Barcelona, va compaginar les obligacions del seu càrrec amb les classes que impartia a l’escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi i a l’escola Massana.

Dins de la seva col·lecció trobem pessebres fets pel mateix Mn. Camprubí: es tracta de pessebres de sobretaula, fets amb suro pintat, inspirats en els que es feien a Catalunya al segle XIX, les figures que els basteixen són d’en Pere Teixidor.

Un altre faceta com a artista és el de la pintura sobre pedra i elements naturals: en la forma d’una roca determinada, Mn. Camprubí hi veia una Sagrada Família, i a partir d’aquí la decorava fins a aconseguir l’efecte desitjat, aconseguint uns excel·lents resultats.

De la col·lecció de figures de pessebre que va anar acumulant durant tota la seva vida, destaquen, entre d’altres un naixement i pastors atribuïts a Ramon Amadeu, una interessant anunciata d’en Pere Teixidor i una bona col·lecció de figures de l’escola olotina. A l’actualitat, el conservador dels museus del Tibidabo, el Salesià Pare José María Sans, amic personal de Mn. Camprubí, vetlla pel manteniment d’aquesta interessant col·lecció, a la qual ha afegit uns diorames amb figures de “palillo” d’en Martí Castells, entre els quals podem admirar el “Davallament de la Creu”, “El Sant sopar” i altres.

La col·lecció de Mn. Camprubí es pot veure, concertant una visita amb el responsable dels museus del Tibidabo. Per a més informació, podeu visitar el web www.templotibidabo.org.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad