La Ruta del Belén d’Osca

Ens ha arribat informació sobre la Ruta del Belén 2008 que ha organitzat un grup d’Ajuntaments de la província d’Osca, amb el suport de la seva Diputació. Concretament, s’han agrupat els pobles d’Alcolea, Almunia de San Juan, Barbastro, Binaced, Boltaña, Castillonroy, Esplús, Fraga, Graus, Lagunarrota, Monzón, Peralta de la Sal, Pomar i Torreciudad. Hi trobem des d’associacions de pessebristes a les ciutats més grans, fins a pobles petits on tots els veïns han participat en la creació del seu pessebre. Cada pessebre té uns trets característics que el diferencien dels altres. D’entre ells podem destacar el més conegut, el pessebre de Monzón, amb més de 900 metres quadrats, 7.000 figures i 40.000 vats de potència.

Aquesta iniciativa, uneix el pessebre amb la vessant més lúdica i turística, considerant l’encant dels pobles i paisatges d’aquella zona.

És molt interessant veure com tots aquests pobles s’han coordinat, oferint conjuntament les seves exposicions, així com el suport donat a aquesta ruta pessebrística per part de les institucions públiques.

 

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad