Lliurament Creu de Sant Jordi a la família Castells

El dissabte 17 de març de 2018, en el decurs de l’Assemblea General Ordinària, celebrada a Terrassa, la Federació Catalana de Pessebristes va acordar per unanimitat, sumar-se a la petició de la Creu Sant Jordi per a la nissaga barcelonina d’escultors de figures de pessebre, família Castells.

Tot comença amb l’escultor Martí Castells i Martí, nat a Guimerà el 1873, que es casaria amb Rosa Martí i Carbó. Continuaria amb els seus tres fills, Joan (Barcelona 1909), Josep (Barcelona 1912) i Martí Castells (Barcelona 1915-1995), que en serà el màxim exponent de creació. La nissaga la continuaran fins a l’actualitat els seus dos nebots, fills de Josep Castells i Martí: en Joan i Martí Castells i Badia.

El Govern va acordar concedir la Creu de Sant Jordi a 31 personalitats i 24 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic o cultural. En el cas que ens afecta, en reconeixement a la seva destacada trajectòria com a escultors de figures de pessebre, vinculada a una nissaga familiar de referència en el món del pessebrisme català. La seva obra, present en moltes col·leccions privades de diversos països, figura als catàlegs dels més prestigiosos museus dedicats a una de les tradicions nadalenques més emblemàtiques.

L’acte de lliurament d’enguany va tenir lloc el 23 de juliol al Palau de la Música.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad