Nit del Pessebre

Actuacions musicals, espectacles de diables, xerrades, degustacions gastronòmiques i pessebres oberts fins a la matinada: aquestes han estat algunes de les activitats de què van poder gaudir els assistents a la primera edició de la Nit del Pessebre, que es va celebrar el passat 29 de desembre arreu de Catalunya.

Visitar els pessebres populars és habitual en les festes de Nadal, però enguany, per primer cop, el públic ha pogut gaudir d’aquesta tradició d’una manera nova i més atractiva. Va ser en la I Nit del Pessebre, organitzada per la Federació Catalana de Pessebristes, que va obrir les portes de les 67 mostres de pessebre fins la una de la matinada. Inspirada en el model de la Nit dels Museus, la iniciativa ha volgut donar a conèixer l’art del pessebre a un públic més ampli.

La novetat no ha estat només l’horari d’obertura; a molts llocs, la visita a les instal·lacions ha estat acompanyada amb activitats paral·leles per a tots els gustos.  A Barcelona, el Museu  Frederic Marés va acollir la xerrada “Els pessebres i els pessebristes”, a càrrec Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes i Josep Maria Porta, president de l’Associació de Pessebristes de Barcelona. Els ponents van destacar l’àmplia història de les entitats i van recordar que el pessebre és una de les tradicions més antigues de Catalunya, i que és un art que està a l’abast de tothom. L’acte va atraure un públic nombrós, que també es va gaudir del concert de la Coral Xicoira i concert del Quartet de la Coral Sant Jordi.

A Parets del Vallès, la visita al pessebre monumental de 230 m2 (es tracta del pessebre sobre taula més gran de Catalunya) va estar amenitzada per una botifarrada popular i l’actuació dels diables. A Mont-ras, el públic va poder visitar la ja tradicional Mostra de pessebres i diorames, i gaudir de la música del grup Black Soul. A Pau Solità i Plegamans, la Nit va comptar amb l’actuació de Swing Mass i una degustació de brou i pa amb tomàquet, i a Badalona va haver actuació de cantautors i rapsodes i es va convidar els assistents a recitar els seus propis poemes i cantar nadales.

 (https://www.tornaveu.cat/noticia/4326/exit-de-participacio-en-la-primera-edicio-de-la-nit-del-pessebre)

 

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad