Pessebres en femení a Castellar del Vallès

El Grup Pessebrista de Castellar del Vallès ens presenta la seva 65a exposició que enguany porta per títol Pessebres en femení, que vol promoure i fer visible la presència femenina en el món del pessebre i posar en valor l’aportació de la dona en aquesta activitat artística.

L’exposició, que compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones, tindrà dues àrees: a la planta baixa trobarem pessebres on a partir de les escenes pròpies de la història del Nadal es destaca el protagonisme de les dones a partir de les protagonistes de la història, o de les nombroses figures femenines que apareixen al pessebre popular. També trobarem un pessebre dedicat a Neus Català i dos pessebres dedicats a la maternitat d’Elna. Al primer pis, seguint el fil conductor de l’exposició de la sala principal, l’exposició temàtica està dedicada a la relació de la dona amb el pessebre i s’hi podran veure figures de pessebre que representen dones, figures de pessebre modelades per dones i pessebres d’altres entitats fets per dones.

Contribuirà als actes de celebració del 125 aniversari del naixement de Joan Amades, aportant diverses explicacions de les figures femenines del pessebre popular a partir de textos de l’etnògraf. També està adherida a l’Any Neus Català ja que hi haurà un pessebre inspirat en un fragment del llibre Un cel de plom on es recrea el Nadal que van viure les dones presoneres al camp de Ravensbrück.

El cartell, dissenyat per Jaume Muntada, mostra el tema d’aquest any a través d’una figura de la caganera, obra de Montserrat Ribes i amb els dibuixos de figures femenines del pessebre popular del llibre El Pessebre de Joan Amades.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad