Traspàs de Josep Pagespetit i Estrada .Vic, 1931 – Roda de Ter, 2016

Aquest 14 d’abril el Mestre Pessebrista Josep Pagespetit i Estrada ha mort sobtadament a l’edat de 85 anys.

En Josep Pagespetit ha estat un dels pessebristes més notables i emblemàtics del pessebrisme català amb un estil totalment propi i diferenciat que va crear escola.

Vic, i també la comarca d’Osona, han excel·lit en el món pessebrista principalment gràcies al seu mestratge i han marcat una manera de fer pessebres de la qual ell, de ben segur, n’ha estat el màxim exponent.

En Josep ha estat una persona d’una gran humanitat, apassionat del pessebre, comunicadora per excel·lència, i enamorada profundament de la natura i el seu entorn, amb una capacitat extraordinària per captar tot tipus de detalls i plasmar-los en la seves obres d’una forma realment extraordinària.

L’any 2007, la Generalitat de Catalunya va atorgar-li el diploma de Mestre Artesà Pessebrista en l’acte presidit pel conseller Josep Huguet al Palau de Pedralbes. També li va estar concedit el “Trofeo Federación Española”, a sol.licitud de l’Agrupació de Pessebristes de Vic, a l’any 1981 en el XIX Congreso Belenista celebrat a Tarragona.

L’any 2014 la Federació Catalana va editar un llibre que recull bona part dels dibuixos que va fer al llarg dels anys amb les reflexions personals d’en Josep al voltant del pessebre, motor de la seva existència.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad