25è aniversari. Taller pràctic. Tècniques pictòriques

Can Cortès, a Palau-Solità i Plegamans, va tornar a ser el passat dissabte dia 10 l’escenari d’un dels tallers previstos en el programa d’actes de l’aniversari. I ja en van tres.

Aquesta vegada es va tractar el tema de la pintura en els pessebres. Un tema que fa molt de respecte -o fins i tot pànic- a la majoria dels pessebristes.

L’exposició va anar a càrrec de dos pessebristes coneguts de tothom: d’una banda en Josep Pagespetit, de Sant Pere de Torelló i de l’altra, n’Antoni Sazatornil “Saza”, de Terrassa. Tots dos estan molt vinculats amb el món de la pintura i tenen doncs amplis coneixements i aptituds en aquest apartat que ens han demostrat a bastament al llarg de la seva trajectòria pessebrística.

Va començar la sessió l’Antoni Sazatornil parlant-nos de la teoria del color i tot seguit il·lustrant-ho amb exemples concrets de diorames pintats amb tècniques i tonalitats diferents.

A continuació, en Josep Pagespetit, tal com ens té acostumats, va abordar el tema pictòric d’una forma un pèl atípica. Això, per als qui el coneixem no va ser cap sorpresa. Tantmateix, hi havia qui esperava una sessió pràctica de la qual pogués quedar una mica contaminat. No va ser així. En Pagespetit va fer ús de les seves anècdotes per posar sobre la taula la seva màxima. La tècnica cal aprendre-la per poder-la tot seguit oblidar. Els mitjans no són la cosa important sinó que són tan sols només el camí per arribar a l’objectiu. Tots els camins són bons si el final també ho és.

Després va haver-hi temps per a preguntes concretes, que el públic, 92 persones aquesta vegada, va poder adreçar als 2 ponents.

En la propera sessió comptarem amb la presentació de l’empresa FMAS, especialistes en il·luminació i automatismes per a pessebres, que ens mostraran tota mena de material interessant en aquest camp. A la segona part es parlarà del pessebre de suro i molsa.

Aquest taller tindrà lloc el proper 22 de maig al lloc i hora habituals.

Taller de pintura

DESCÀRREGA VEURE
Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad