2º Encuentro Internacional Pesebrista a Medellín

La Corporación Taller del Pesebre de Antioquía de la ciutat de Medellín a Colòmbia va organitzar amb èxit el 2º Encuentro Internacional Pesebrista del 10 al 12 d’octubre.

Uns 90 assistents de diversos punts del país van poder gaudir de conferències tallers i tertúlies sobre diferents aspectes del pessebrisme. Els convidats internacionals van ser el President del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès, Enric Benavent, Claudio Mattei d’Itàlia, Raúl Trujillo de Mèxic i Mònica de la Rúa, d’Argentina.

L’assistència a aquest congrès ha estat una experiència molt positiva segons Benavent, especialment per constatar el coratge i les ganes d’aprendre que tenen els companys colombians així com per evidenciar com l’afició pessebrística està ben arrelada en països molt diversos.

La preocupació pel pessebrisme bíblic o historicista està molt arrelada gairebé com a única possibilitat contemplada per a fer el pessebre. Totes les conferències partien d’aquest marc i no anaven més enllà dels grans relats ja sabuts i abastament repetits sobre el pessebrisme. Conferències totes elles molt ben preparades i documentades però sense novetat. Potser amb l’única excepció de la del representant mexicà que va sorprendre per la capacitat d’observació de la natura i pel rigor tècnic en la reproducció dels diferents tipus d’arbre.

La conferència presentada per Benavent, El pessebrisme en una societat postmoderna, multicultural i secularitzada. Vers la conceptualització de nous llenguatges per al pessebre, va ser rebuda amb expectació i amb sorpresa. En ella s’explicava la necessitat d’anar més enllà de la representació historicista del Naixement.

 

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad