Curs de comunicació de l’ENS

Internet i les noves tecnologies de la informació, en general, han facilitat l’accés a unes eines que fa un temps eren només reservades a periodistes. Actualment, les entitats poden comunicar amb facilitat les seves iniciatives, amb la voluntat de dotar d’eines i reflexionar sobre el gran canvi que suposa per a les associacions els nous camins que pren el sector de la comunicació.

Amb aquesta intenció l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català va organitzar el proppassat dissabte 9 d’abril un curs de comunicació, impartit per en Vicent Partal, al Teatre Ateneu Municipal de Cerdanyola del Vallès. Membres de la Junta de la Federació Catalana de Pessebristes hi van assistir per l’interès de la jornada.

A través de la reflexió i de breus guies per a millorar la redacció de notícies, notes de premsa, cròniques… el curs, titulat Paraula a Paraula, es va dividir en dues seccions principals. En primer lloc, el periodista i realitzador audiovisual Àlvar Andrés va obrir el curs amb la guia Com millorar la redacció dels nostres escrits?, on es varen donar alguns consells amb l’objectiu d’oferir un tastet de conceptes periodístics com l’estructuració i jerarquització de la informació, les cinc preguntes que tot escrit ha de respondre –el famós què? qui? quan? com? on?–, fins a arribar a exposar breus pinzellades dels gèneres periodístics: com una nota de premsa pot convertir-se en una crònica o en un reportatge?

Posteriorment, l’eix central del curs el desenvolupà Vicent Partal amb la ponència Les associacions han de ser un diari, que va reflexionar sobre el canvi de paradigma comunicatiu i com les associacions poden esdevenir un actor comunicatiu de la seva activitat. Vicent Partal, és director de Vilaweb, el diari digital líder en català que ha destacat per la seva capacitat de crear una xarxa entre redactors i lectors que proposa un camí a seguir dins el sector de la premsa digital.

Fundador l’any 1995 de Vilaweb, s’ha de considerar Vicent Partal com un pioner d’Internet, un periodista que combina la tradició –ha passat per les redaccions d’El Diari de Barcelona, TVE, La Vanguardia– amb una gran intuïció per les possibilitats que ofereix Internet. Recentment ha publicat el llibre Desclassificat: 9-N.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad