Homenatge a Josep Pagespetit i Estrada al Santuari de Núria

El proppassat dissabte 18 de juny va tenir lloc un emotiu acte d’homenatge al conegut pessebrista, Josep Pagespetit, traspassat fa unes setmanes.

La convocatòria promoguda pels seus companys de Tavèrnoles va ser de seguida molt ben rebuda pel col·lectiu pessebrista. Varen ser una bona colla els que van pujar al cremallera a les 10 del matí a Queralbs per arribar fins al Santuari de la mare de Déu de Núria, un lloc emblemàtic i molt estimat per en Josep.

Després de revisitar el pessebre que en Josep Pagespetit va bastir fa molts anys al costat de la Capella de Sant Gil, va tenir lloc una missa a l’exterior que va acabar amb parlaments molt sentits d’algunes persones properes a l’homenatjat i familiars que van tenir paraules d’agraïment als promotors de l’acte.

Tot seguit els presents van accedir a l’interior de la Capella on prèviament s’hi havia instal·lat una exposició de dibuixos i pintures cedits per l’autor al Santuari i va tenir lloc una petita al·legoria homenatge per part de n’Eudald Alabau. Igualment, a l’auditori en Toni Anguera, guàrdia del parc, va projectar una col·lecció de fotografies –pràcticament inèdites per a la majoria d’assistents- preses l’any en què es va dur a terme la construcció dels diorames al Santuari. El dinar va tenir lloc a l’hotel de Núria. En Ramon Ballana, pessebrista de Tavèrnoles, estret col·laborador i amic d’en Josep, es va encarregar que tots els presents trobessin a la taula un record de la figura d’en Josep Pagespetit.

I després dels cafès, viatge de tornada en el cremallera i comiat. Una jornada molt agradable per recordar la figura d’un pessebrista que ha estat fonamental en la història del pessebrisme.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad