La tradició musical i el pessebre

El Museu de la Música exposa a la Sala d’interactius un pessebre tradicional i popular de temàtica musical, on destaquen les figures dels pastors músics.

El Museu Etnològic de Barcelona els ha cedit dels seus fons un conjunt de nou figuretes d’aquesta temàtica. D’autoria desconeguda, una part de les figuretes van pertànyer a Joan Amades. El sac de gemecs, el pandero, la guitarra, la simbomba, el violí, el flabiol, el tamborí, el tabal, la viola de roda i la flauta són els instruments musicals que toquen els pastors músics. L’Agrupació de Pessebristes de Ripollet ha construït i realitzat el pessebre i ha cedit en préstec les figuretes del Naixement, Reis i l’Anunciació, que completen el conjunt. El pessebre està relacionat amb el taller de Nadal “Els pastors músics” que es desenvolupa al Museu de la Música el dies 23 i 27 de desembre durant les vacances de Nadal.

Aquesta exposició de petit format podrà visitar-se del 18 de desembre de 2010 al 10 de gener de 2011.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad