Les associacions de Sabadell i Baix Empordà a la VIII Festa de la Pela del Suro a Llofriu

FALTEN IMATGES

 

El passat dissabte 21 de juny 2008, les associacions de Pessebristes de Sabadell i Baix Empordà vàrem participar en la VIII festa de la pela del suro a Llofriu.

Hi ha referència escrita d’aquesta festa tradicional de Llofriu. Quan es llegeix el Costumari Català de Joan Amades sorprèn la gran quantitat de referències a les tradicions de Llofriu. Igualment passa, per exemple, amb Josep Pla que després de la Guerra Civil va residir en uns dels masos del terme de Llofriu.

De fet la festa no és res més que una mostra oberta a tothom de la feina dels peladors de suro. I és que la jornada comença a les suredes on els peladors demostren la seva habilitat extraient el suro. Després al bell mig del poble, els artesans ensenyen el que es fa amb aquest suro: taps, bosses, carteres… i com no PESSEBRES.

Efectivament, amb aquest suro es pot muntar un pessebre popular. I això és el que vam fer les associacions participants. Gràcies a l’empenta de Marcel·lí Pol, que és qui ho va començar fa quatre anys, enguany, les dues associacions vàrem ensenyar com es munta un pessebre popular fet amb suro. Va ser molt gratificant veure com en ple mes de juny, els visitants es van interessar pel muntatge de pessebres.

Després d’estar tot el dia en dansa, la recollida del material va posar un punt i final fins l’any vinent, que, pel solstici d’estiu, segur, les associacions de Sabadell i Baix Empordà, i qui es vulgui apuntar, tornarem a ensenyar com es munta un pessebre.

MOLT, MOLT, MOLT positiu!!!

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad