Pessebres per tot arreu

Catalunya és terra de pessebres, així ho demostren les més de 50 associacions de pessebristes agrupades a la Federació Catalana que presenten les seves exposicions any rera any. Trobem també a molts pobles i ciutats, grups de pessebristes, entitats culturals, d’excursionistes, parròquies i altres, que organitzen exposicions de pessebres molt dignes i que venen a corroborar que el pessebre gaudeix, en aquests moments, d’una gran vitalitat. Darrera d’aquestes exposicions cal destacar la feina de moltes persones que no estalvien ni mitjans ni esforços per bastir les seves exposicions.

Al final de la cadena, trobem molts pessebristes particulars que cada Nadal, ens obren les portes de casa seva per mostrar-nos la feina feta durant molts mesos. A tall d’exemple, fa uns dies, vàrem visitar el pessebre del mataroní Josep Trunas. Trunas, fuster d’ofici jubilat, dedica bona part del seu temps a bastir un diorama de gran qualitat d’uns 5 metres quadrats, al garatge del número 25 del carrer de Sant Joan de Mataró. Ell mateix, obre la seva mini-exposició durant tot el cicle nadalenc, que pot visitar tothom que ho desitgi.

El pessebre forma part de la nostra tradició cultural i es manté viu gràcies a l’esforç de persones que, com Trunas, ens ofereixen desinteressadament la seva feina.

Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad