Reunió amb Miquel Iceta per impulsar la candidatura a la UNESCO

Aquest dimecres 8 de maig, les presidències de la Universalis Foederatio Praesepistica, Federación Española de Belenistas, Federació Catalana de Pessebristes i Associació de Pessebristes de Barcelona , s’han de reunit a Barcelona amb Miquel Iceta Llorens, ambaixador permanent d’Espanya davant la la UNESCO. El motiu de la trobada ha estat posar-lo en coneixement de les gestions que s’estan duent a terme per a que el pessebrisme sigui inscrit en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Durant la reunió s’ha valorat que la millor opció és configurar una candidatura internacional, tal i com ja s’està impulsant des de les diferents federacions, tant nacionals com internacionals. A la reunió també hi ha assistit la presidenta de l’Ens de l’Associacionisme Cultural, entitat acreditada davant la UNESCO per a la salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.
Els representants de les entitats pessebristes han valorat positivament la reunió, que s’inscriu en el treball conjunt que es duu a terme, des de fa uns anys, per formalitzar la candidatura internacional. El món pessebrista està convençut del compliment dels criteris establerts per ser reconeguts i així ho han valorat amb l’ambaixador. Precisament va ser amb Miquel Iceta com a Ministre de Cultura, que el Consell de Ministres va aprovar, el juny de 2022, el Reial Decret 481/2022 pel qual s’inscriu el Pessebrisme com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a tot l’Estat. La inscripció reconeix la transcendència sociològica del Pessebrisme, més enllà de l’àmbit religiós, i també la seva importància per preservar els oficis tradicionals i l’artesania especialitzada.
Federeu-vos!
Utilitzem cookies per assegurar-nos brindar la millor experiència en el nostre lloc web. Si continues navegant, assumirem que estàs d`acord.    Més informació
Privacidad